vineri, 24 martie 2017

Amintirile se nasc vara

Sunt bucuros ca sunt posesorul celor mai frumoase amintiri pe care mi le-am facut in vacantele de vara. Imi place foarte mult sa petrec noptile de vara afara cu prietenii, sa calatoresc cat mai mult, sa imi fac amintiri, sa povestesc pana dimineata cu persoanele dragi mie despre anumite intamplari, iar lista poate continua la nesfarsit. Mi s-a parut de fiecare data ca fiecare vara trece extrem de repede, chiar daca nu sunt foarte ocupat in acea perioada. De ceva ani insa, reusesc sa fac numai lucruri productive de-a lungul unei zile calduroase, ca mai apoi sa fiu liber noaptea.


Imi place nespus de mult sa merg la mare. Nu vreau sa ma intelegeti gresit, pentru mine o vacanta la mare nu inseamna neaparat distractii prin cluburi si betii, eu apreciez mai mult frumusetea marii si plimbarile lungi si relaxante pe faleza. Imi place ca intr-un concediu sa ma relaxez si sa ma odihnesc cat mai mult, vreau sa-mi incarc bateriile de fiecare data cand iau o astfel de plaja si sa ma intorc plin cu noi forte de munca si inspiratie. Sunt satul de cei care vor sa impresioneze sau de femeile ce isi achizitioneaza rochii plaja ieftine doar pentru a lua fata celorlalte tipe de pe plaja.

In aceasta vara mi-am propus sa calatoresc cat mai mult, vreau sa-mi fac noi prieteni si totodata cat mai multe amintiri frumoase pe care o sa vi le pot povesti cu mare placere.

Mi-ar place sa-mi scrieti in sectiunea de comentarii ce planuri aveti voi pentru aceasta vacanta de vara.

joi, 16 martie 2017

Cum devii prieten cu alti bloggeri

Bine, sa spunem ca ti-ai deschis un blog si ai inceput sa scrii. Ai primit tu ceva comentarii, dar nu sunt prea pertinente, se cunosc ca sunt lasate de copii care nu stiu sa lege doua propozitii daca nu-l scriu pe "k" in loc de "c". Vrei ceva mai bun, vrei comentarii si sa comentezi bloggeri care stiu ce spun, care isi sustin ideile prin argumente si iti pun diverse intrebari inteligente?




Ok, asta inseamna sa te integrezi cat de cat in blogosfera. Chirila spunea in "scrisoare pentru liceeni" sa ne inhaitam cu cei care citesc ce citim si noi. Se aplica si in blogging. Ia si cauta bloggeri care au aproximativ aceleasi idei ca ale tale, care scriu aproape de stilul tau si care au anumite pareri ce tie iti plac. Poate scrieti mai multi despre un sex shop, cauta cat mai multe pareri si modalitati de a forma un articol. Comenteaza blogurile lor si incearca sa comunici cat mai mult cu ei.

Ar fi bine sa faci rost de un mail, cont de facebook sau numar de telefon si sa incepi sa formezi o relatie cu ei, sa incepi sa te cunosti cu ei si sa deveniti prieteni. Apoi sa incepeti sa scrieti despre asta, despre cum l-ai cunoscut tu pe el si el pe tine.

Cand scrii un articol cu tema asemanatoare cu tema unui articol de-al lui pune un link catre el, spune cititorilor tai ca a scris si prietenul tau bloggerul x ceva pe tema asta. Tipul o sa vada ca ii faci anumite favoruri si o sa ti le intoarca, asta nu numai linkbuilding, dar faceti schimb oarecum de cititori.

Nu e bine sa mergi singur in online, nu e bine pentru ca odata si odata cineva o sa te critice, iar acel cineva e posibil sa cunoasca mai multi bloggeri ca tine si sa-i convinga sa te critice si ei. Omul cand citeste multe pareri rele despre tine te baga in "***** ma-tii" ca pe niste tampoane si nu te mai citeste. Daca ai si tu prieteni bloggeri, ei o sa-ti sara in ajutor si o sa scrie despre tine ca esti un tip ok, ca aia sunt invidiosi si asa mai departe.

Sunt doar cateva exemple, ce trebuie tu sa retii din acest articol este ca ar fi indicat sa-ti faci prieteni in blogosfera. 

duminică, 12 martie 2017

Munca pe net nu este pentru toata lumea

Pentru ca activez in mediul online de cativa ani buni, imi pot da seama cu usurinta daca unele site-uri sunt facute de profesionisti sau de amatori care se afla la inceput de drum. Am facut si eu mai multe site-uri atat atunci cand inca invatam cum se fac anumite lucruri, cat si acum cand sunt destul de citit in tot ce inseamna online, blogging si site-uri web. Chiar daca pentru unii prieteni de-ai mei este destul de dificil sa faca ceea ce fac si eu, mie imi place foarte mult si cred ca din aceasta placere se naste si performanta. Mi-ar placea sa am mai mult timp in care sa cochetez cu online-ul si sa studiez mai mult despre ceea ce fac, dar din pacate nu exista o facultate acreditata care sa educe tinerii in acest sens.


Imi place sa dau sfaturi despre bloguri si despre ceea ce fac, ba chiar si sa ajut anumiti incepatori in acest domeniu si sa ii indrum catre cel mai bun serviciu de hosting sau sa le arat anumite plugin-uri care le-ar face viata de internaut mai usoara, chiar daca nu sunt platit pentru asta. Si eu am fost ajutat la randul meu si stiu cat de mult inseamna sa ai pe cineva dispus sa te ajute atunci cand dai de greu. Prin ajutorul pe care il ofer acum celor mai nepriceputi ca mine consider ca multumesc pentru ajutorul primit de mine atunci cand descopeream aceasta frumoasa lume a online-ului.

Este important de stiut ca nu toata lumea poate face performanta aici. Internetul trebuie sa fie considerat ca orice alt job. Chiar daca pare foarte usor sa lucrezi la un laptop, pana sa ajungi sa castigi ceva bani de pe urma acestei practici este drum lung si mult timp dedicat studiului.

vineri, 10 martie 2017

Job-uri pentru tineri

Am avut ocazia sa vorbesc cu foarte multi tineri care-si doresc sa se intretina singuri si sa ii ajute pe parinti din punctul asta de vedere, dar nu-si gasesc un job stabil care sa le ofere posibilitatea de a refuza banii parintilor. Stiu ca toti angajatorii cer experienta, iar daca toti fac asta, este imposibil sa aduni experienta, dar asta este principiul lor de diferentiere. Pentru ca am citit destul de multe articole despre acest subiect, dar si pentru ca eu pot spune ca reusesc mai mult sau mai putin sa ma intretin singur, vreau sa dau cateva idei despre modalitati de a face bani, idei ce se adreseaza in mare parte tinerilor.


Internetul este plin de oportunitati si cu totii stim ca este o afacere destul de banoasa pentru cei care inteleg cum stau lucrurile in acest mediu online. Sunt si alte job-uri sau micro-job-uri care pot fi indeplinite in schimbul unei sume de bani.

Pentru ca sunt foarte multe site-uri web in mediul online, nu toti stiu sa scrie articole, sa instaleze anumite pluginuri, sa schimbe tema intr-un fel sau altul, iar lista poate continua pentru mult timp cu foarte multe exemple de acest fel. Asadar, cei care sunt buni pe asa ceva, pot fi contactati de mai multi administratori de site-uri pentru task-uri de acest fel.

Daca va este teama ca nu o sa fiti cautati, ei bine, trebuie sa stiti ca sunt foarte multe forumuri si grupuri pe diferite retele de socializare pe care "angajatorii" isi cauta oamenii pe care sa-i plateasca in schimbul unui serviciu. Mai greu este inceputul, iar daca tu iti faci treaba bine si esti serios, clientii te vor avea in vedere mereu cand vor avea nevoie de un serviciu pe care tu stii sa-l oferi.