vineri, 20 februarie 2015

Ce trebuie sa stiti inainte sa va cumparati un laptop second hand

Atunci cand trebuie sa va alegeti un laptop, prima data va uitati care este pretul si daca va incadrati cu bugetul, care este configuratia si daca se incadreaza cu ceea ce aveti dumneavoastra nevoie, iar dupa aceea poate sa mai conteze si firma, pentru ca exista destul de multe branduri, dar aici depinde de impresia fiecarei persoane in parte, nu exista firme bune pe care sa le prefere toate lumea si firme slabe, pur si simplu este vorba de experientele anterioare pe care le-ati avut cu produse din brandul respectiv sau ce ati auzit despre ele.

Inainte sa mergeti sa va cumparati un laptop sh este nevoie sa stiti la ce trebuie sa fiti atenti, astfel incat sa cumparati un produs de calitate, fara defecte si care sa va tina o perioada lunga de timp dupa achizitionare.

O sa va prezint in continuare care sunt cele mai frecvente defectiuni care apar la un laptop second hand si cum puteti sa va feriti de astfel de produse:
Laptopul se supraincalzeste. Aceasta defectiune apare ca urmare a faptului ca in interiorul laptopului s-a strans foarte multa mizerie, pentru ca acesta nu a fost folosit cum trebuie. De acest lucru va veti convinge atunci cand veti merge cu el la reparat si veti vedea ca este plin de praf, care s-a transformat in intr-un strat consistent si foarte multe scame, care se baga prin toate piesele. Motivul pentru care laptopul second hand se incinge este ca aceasta murdarie patrunde in aerisiri si le infunda, iar el nu mai poate sa isi raceasca in mod optim componentele. De aici se ajunge ca procesorul grafic sa se desprinda de la placa de baza sau chiar se poate ajunge sa se arda sau sa se topeasca anumite componente. Pe langa faptul ca se incinge, un alt semn este restartarea frecventa.

Verificati daca laptop-ul second hand pe care doriti sa il cumparati prezinta urme de lovituri, in special in zona tastaturii, pentru ca in rest se vad daca exista crapaturi. Daca la tastara exista semne clare ca a fost lovit, va recomand sa renuntati la el si sa va orientati catre altul, pentru ca la acesta exista sanse sa fie afectata placa de baza sau chiar sa fie crapata. Trebuie sa fiti constienti ca nu toata lumea are grija de laptop-ul sau in mod corespunzator si il pastreaza, mai ales persoanele foarte neglijente, care il arunca pe oriunde si il folosesc in conditii care il pot deteriora. Din aceste cauze pot sa existe si mufe defecte, rupte sau chiar smulse. Trebuie sa fiti atenti inlcusiv la mufele de alimentare si cele care asigura conectarea la reteaua de internet.

luni, 9 februarie 2015

M-am apucat de făcut chestionare pentru şcoala de şoferi

Dat fiind faptul că nu mai am prea mult timp de aşteptat până când voi implinii vârsta minimă obligatorie pentru a îmi lua permisul de conducere am început deja să învăţ zilnic câte ceva din codul rutier în speranţa că până va sosi momentul oportun voi fii deja suficient de pregătit cât să reuşesc să iau examenul scris cât şi cel practic (traseul) încă de la prima încercare, fără să mai fie nevoie să mă pregătesc şi a doua oară din cauza unui eventual eşec ce ar putea survenii din cauza unei pregătiri insuficiente sau a emoţiilor fiindcă şi eu mă număr printre persoanele puţin mai emotive şi chiar dacă sunt foarte sigur pe mine şi pe abilităţile mele, mi se întâmplă uneori să o dau în bara din pricina faptului că emoţiile şi-au făcut simţită prezenţa suficient cât să îmi anuleze toate planurile cu privire la un eventual succes vorbind aici despre orice domeniu, în general, nu numai despre examenele pe care va trebuii să le dau în curând pentru a afla dacă sunt sau nu capabil să primesc actul ce mă va declara şi mă va introduce în rândul şoferilor de pe minunatele străzi neasfaltate şi pline de gropi ale ţării noastre.
Aşadar aveţi grijă că timpul trece repede, cu atât mai mult dacă vă apropiaţi cu paşi repezi de vârsta de 18 ani şi aveţi de gând să vă şi luaţi permisul de conducere vă recomand să începeţi încă de pe acum să studiaţi codul rutier şi eventual să începeţi să faceţi şi puţină practică dacă aveţi prieteni cu maşini pe la ţară (nu de alta dar nimeni nu-şi doreşte amenzi şi dosar penal) sau să plătiţi un instructor auto pentru a face câteva ore de condus în cazul în care nu mai aveţi răbdarea necesară pentru câteva luni de aşteptare rămase până la împlinirea vârstei de 18 ani.